Drs. Nico Knibbe

Bewegingswetenschapper 

Nico Knibbe is bewegingswetenschapper en voorlichtingskundige bij onderzoeks- en adviesbureau LOCOmotion. Zijn passie is het ondersteunen van zorgverleners bij hun belangrijke werk door het uitvoeren en vertalen van (wetenschappelijk) onderzoek naar hun dagelijkse praktijk.

Drs. Anouk ten Arve

Programmamanager Gezond werken in de Zorg 

De grootste driver van Anouk is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om “gezond en veilig” te werken. Zij zoekt tot in de haarvaten uit hoe dit binnen organisaties vormgegeven kan worden. Zij studeerde Ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam, Arbeid en Gezondheid aan de Universiteit van Maastricht en volgde drie postmasters bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze werkte bij het Centrum voor Gezondheidsbevordering op de Werkplek en bij KLM Health Services.

Prof. Dr. Jop Groeneweg

Hoogleraar ‘Safety in healthcare’ aan de TU Delft en onderzoeker aan de Universiteit Leiden en TNO

Jop Groeneweg onderzoekt als cognitief psycholoog al ruim 35 jaar de relatie tussen de manier waarop de hersenen werken en gedrag. Deze kennis past hij toe om de veiligheid in organisaties te helpen verhogen.

 

Ronald Geelen

GZ psycholoog 

Ronald Geelen werkt als psycholoog in de ouderenzorg, en voor het Centrum van Consultatie en Expertise, en is als expert veiligheid en agressie verbonden aan Blijf Inzetbaar. Over probleemgedrag bij dementie schreef hij vele artikelen en boeken, maar bovenal werkt hij graag voor de kwetsbare cliënt met ernstig probleemgedrag. 

Martin Bos

Arbeids- en Organisatieadviseur & manager consultancy

Martin Bos is arbeid- en organisatiedeskundige bij Arbo Unie. Met een achtergrond als psycholoog en bedrijfseconoom is hij met name geïnteresseerd in de factor mens in de organisatie: mensen optimaal inzetten, op individueel en organisatieniveau. Hij is expert op het gebied van arbeidstijden, personeelsplanning, zelfroosteren en productiviteitsverbetering.   

 

Rianne Huijbregts

Docent en Directeur Zwaartepunt 

Rianne studeerde in 1987 af als fysiotherapeute. Ze heeft vele jaren in de verstandelijk gehandicapten zorg gewerkt als fysiotherapeut maar ook als docent. In 1990 rondde zij de opleiding haptokinesie af.  

In 2002 richtte zij scholingsbureau Zwaartepunt op, specialist op gebied van Begeleiden, Verplaatsen en Tillen (BVT). Met name het opleiden van ergocoaches, implementatie & borging van beleid fysieke belasting en zorg rondom mensen met obesitas zijn belangrijke speerpunten.

 

 

Pim Südmeier

Directeur en organisatieadviseur Triaspect  
 

Pim Südmeier is in zijn rol als sociotechnisch bedrijfskundige bij Triaspect actief. Bij Pim staan de thema’s integrale organisatievernieuwing, zelfsturing en verbetermanagement centraal. Het zoeken naar een goede combinatie van de kwaliteit van de organisatie en de kwaliteit van de arbeid is voor Pim de drijfveer in zijn rol als organisatieadviseur. 

 

Huub Pennock

Organisatieadviseur, trainer en coach

Huub is adviseur, trainer en coach rondom arbeid en gezondheid, gespecialiseerd in psychosociale arbeidsbelasting.  Hij heeft ongeveer 15 arbocatalogi geschreven over PSA en geeft al jaren trainingen over stresspreventie. Huub is auteur van 5-sterrenaanpak voor gezonde werkdruk. Daarnaast is Huub craniosacraaltherapeut bij Zee van ruimte gespecialiseerd in stressgerelateerde klachten. 

 

Mariëtte Lavrijsen

Trainer, (team) coach, loopbaanadviseur

Mariëtte is werkzaam als adviseur leren en ontwikkelen/loopbaanadviseur bij Abrona, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast geeft zij bij het Regionaal mobiliteitscentrum voor de zorg midden Nederland trainingen aan zorgmedewerkers om hun koers voor de toekomst te bepalen.  Vitaliteit van de werkende mens in zorgorganisaties staat centraal in haar loopbaan na de studie gezondheidswetenschappen. Individueel en teamgericht het  bewustzijn en het eigenaarschap op duurzame inzetbaarheid vergroten daar gaat het om. Energie weer laten stromen waar het stokt. Mariëtte is tevens verbonden aan het netwerk 5 sterrenwerkplezier.